Dirigent

Wij hebben een nieuwe dirigent!

Wij zijn blij te mogen aankondigen dat wij met ingang van 20 augustus 2023 een nieuwe dirigent mogen verwelkomen:

Gilbert Coenegracht

Zijn passie voor muziek begon al op jonge leeftijd en heeft hem geleid naar een carrière in de muziekwereld.

De muziekstudies van Gilbert begonnen aan de Academie van Tongeren. Hier studeerde hij klarinet bij Theo Paradis, een bekende klarinettist en docent.
Op 17-jarige leeftijd slaagde hij voor de ingangsproeven aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen waarna hij in 1986 de eerste prijs notenleer behaalde. Dit was een belangrijke mijlpaal in zijn muzikale ontwikkeling.
Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel, waar hij zich specialiseerde in klarinet, transpositie, muziekgeschiedenis, muziekanalyse, harmonie, orkestratie en orkestdirectie.
Tijdens zijn studiejaren deed Gilbert veel ervaring op als klarinettist en dirigent. Het Vlaams Fanfare Orkest fungeerde als afstudeerorkest voor zijn opleiding Hafabra directie. Hij behaalde zijn diploma met een score van 92%.
Om zijn kennis en vaardigheden verder te verbeteren, heeft Gilbert deelgenomen aan masterclasses en bijscholingen gegeven door gerenommeerde dirigenten zoals Alex Schillings, Jan van der Roost en Frank De Vuyst. Dankzij deze muziekstage kreeg hij de kans om met het orkest Unio Musical de Torrent te werken.
In 2022 studeerde hij af in de klas van maestro Kevin Houben met het Fanfare Orkest Sint Jozef van Kleine Brogel. Deze prestatie markeerde het hoogtepunt van zijn opleiding en gaf hem de nodige erkenning als muzikant en dirigent.
Gilbert is momenteel werkzaam als muziekdocent en dirigeert verschillende orkesten. Sinds 2012 is hij verbonden aan de Koninklijke Harmonie De Gilde in Sint-Truiden. In 2020 trad hij toe tot de Koninklijke Harmonie Sint Quintinus in Zonhoven. En sinds 20 augustus 2023 staat hij aan het roer van de Wieker Fanfare Sint Franciscus.
Met zijn rijke ervaring en expertise draagt hij bij aan de groei en ontwikkeling van deze orkesten. Zijn passie voor muziek brengt mensen samen en zorgt voor prachtige uitvoeringen.